Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme oloupaný, jemně nasekaný česnek. Vložíme do vody a 10 minut vaříme. Potom přidáme masox a ještě 5 minut vaříme. Mezitím prosijeme na vál mouku, do níž rozklepneme vejce. Přidáme muškátový květ, polovinu jemně usekané petrželky a lžíci vody. Vypracujeme řídké těsto, přidáme sýr a prohněteme. Těsto rozválíme na slabou placku (asi 1 mm) a necháme zhruba 20 minut schnout. Potom placku rozkrájíme na pruhy přibližně 5 cm široké. Poskládáme je na sebe a nakrájíme z nich nudle. Nasypeme je do vroucí vody a asi 3 minuty vaříme. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Nudle dáme do horké polévky a přidáme zbylou usekanou petrželku. Podáváme v miskách.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší