Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak přidáme vodu, olej a ještě prošleháme. Vsypeme mouku smíchanou s kypřidlem a kakaem, řádně promícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme péct zvolna do předehřáté trouby. Až se těsto začne odlepovat od okrajů, píchneme do středu korpusu špejlí. Když ji vytáhneme čistou, bez nalepeného těsta, je korpus hotový. Necháme ho vychladnout, pak podélně prokrojíme na dva díly.
**Krém:** Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak přidáme tvaroh a smetanu a řádně promícháme.
Spodní díl korpusu namažeme menší polovinou krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu a ten pomažeme zbylým krémem společně s boky dortu. Dáme vychladit.
**Poleva:** V malém kastrůlku si rozpustíme máslo, ve kterém dobře rozmícháme metličkou moučkový cukr a kakao. Vznikne hustší kašička, kterou dle potřeby zředíme rumem (vodou).
Připravenou polevou přelijeme vychlazený dort, který necháme nejlépe do druhého dne proležet.
Dort před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou ke šlehání s vanilkovým cukrem a podáváme.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem