Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte okapat.
Oloupané cibule nakrájejte nadrobno a lehce orestujte na rozpáleném sádle nebo oleji.
Mleté maso vložte do větší mísy. Přidejte k němu vejce s orestovanou cibulí. Osolte, opepřete a okořeňte mletou paprikou. Všechny přísady dobře promíchejte.
Dno i strany pekáčku vyložte plátky anglické slaniny – několik plátků si ponechte prozatím stranou. Následně do pekáčku střídavě vrstvěte spařené kapustové listy a směs mletého masa tak, aby poslední vrstvu tvořila kapusta. Na tu položte plátky anglické slaniny a pekáček vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 190 °C asi 45 minut.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení