Kapustové měšce plněné masem

3.5

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka na zahuštění
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 800
      g mleté maso
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks kapusta

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý košťál. Listy vložíme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou, necháme je namočené tři minuty. Potom listy vyndáme a pečlivě osušíme. Maso smícháme s vejcem, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek a podle potřeby zahustíme strouhankou.
  • Z ochuceného masa uděláme větší bochánky tak, aby šly zabalit do listu. Maso vložíme na střed listu a ten zabalíme do tvaru měšce, zhora pevně ovážeme provázkem. Měšce vaříme v páře, nebo zapečeme v troubě.
Zařazení: Mleté Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: