Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno například pomocí mřížky.
Vložíme do mísy, přidáme uvařenou a nakrájenou mrkev a petržel. Nakrájenou cibuli v cedníku přelijeme vroucí vodou – nebude se v salátu kazit. Přidáme cibuli, nakrájené okurky, nakrájená vařená vejce a hrášek. Vše důkladně promícháme.
Nakonec vmícháme majonézu, olej, hořčici, podle chuti dosolíme, opepříme a opět opatrně promícháme.
Hotový salát necháme odležet v chladničce nejlépe do druhého dne.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami