Vše dáme do mísy a šleháme do hladka. Nejdříve šleháme na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy dáme pečicí papír a pomocí 2 lžiček tvoříme hrudky asi jako vlašský ořech. Pečeme na 150–170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků.
Dále si připravíme linecké těsto. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto dohladka, dělá se velmi dobře. Necháme zabalené v potravinové folii vychladit v lednici. Vyválíme a vykrájíme kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na Vánoce, takže poměrově neopovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dáme linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.
Kompletace: Na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namalujeme kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanášíme špičkou nože. Posadíme kokosku a pomocí vidličky máčíme do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočíme tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečicím papírem ztuhnout.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme střídavě mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou heru a šlehačku…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem