Nejprve žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh.
Oddělíme jednu třetinu těsta a zamícháme do ní kakao a lžičku mleté kávy. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme část světlého těsta, na něj dáme tmavé těsto, které opatrně lžící protáhneme světlým těstem, a nakonec opět světlé těsto.
Vložíme do vyhřáté troby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Cukr s koňakem a žloutkem utřeme na hustou polevu. Je-li poleva příliš řídká, přidáme cukr. Polevou přelijeme povrch bábovky. Bábovka by měla být vlahá, aby poleva lépe zaschla.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky