Králík pečený na bůčku s bramboráčky

3.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na bramboráčky:
    • brambory
    • sůl
    • česnek
    • hladká mouka
    • vejce
    • majoránka
  • Maso:
    • sůl česneková
    • 500
      g vepřový bůček
    • králík
    • koření Piri Piri

Postup přípravy receptu

  • Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré). Bůček nakrájíme na silnější pláty nebo kostky. Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči pečeme asi 25 minut na cca 200 °C do zhnědnutí a vytvoření kůrky. (Já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu.) Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme –⁠ tzn. na dno králík druhou stranou a na něj bůček, pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po této době podlijeme horkou vodou, jen malinko asi 1dcl, seškrábneme stěny s vypečenou šťávou a pekáč přikryjeme. Necháme při vypnuté troubě dojít cca 15 minut.
  • Jako přílohu usmažíme z uvedených surovin klasické bramboráčky o průměru asi 10 cm. Jako oblohu lze výborně použít Moravanku nebo jiný podobný salát.
  • Bramboráčky děláme, jak jsme zvyklí, jen menší a ne tak kořeněné, aby nepřehlušily maso. Přílohy lze samozřejmě změnit, oblohu pak zvolíme dle chuti. Jiný tuk než ten z bůčku se nedává.
Zařazení: Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.