Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsi a naskládáme do uzavíratelné krabice. Krabici dáme do lednice a 36 hodin si jí nevšímáme. Poté řízky přendáme do mísy a do zbylé směsi přidáme ještě 2 vejce. Dále postupujeme tradičně, tedy obalíme v mouce a strouhance. Smažíme nejlépe ve fritéze.
Doporučená příloha: 1 až 2 bochníky čerstvého chleba, 3 až 4 dobré kamarády, bednu piva (nejlépe ležák).
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka