Všechny suroviny na těsto, kromě mouky, smícháme nad párou, nebo na slabém ohni a teplé vlijeme do mouky. Rozmícháme vařečkou, rozdělíme na dvě části. Opačnou stranu plechu posypeme moukou a přes mikroténovou fólii rozválíme jednu část těsta na celou plochu plechu (je to tenké, ale tak to má být). Fólii odstraníme, těsto upečeme a po upečení hned odstraníme pomocí nože. Druhou část těsta pečeme stejným způsobem.
Žlutý krém: Z mléka, zlatého klasu, mouky a žloutků uvaříme pudink. Vymícháme 20 dkg másla + 25 dkg cukru. Opatrně po částech vmícháme do vychladlého pudinku. Směs natřeme na jeden plát. Potom vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a natřeme na žlutý krém. Na šlehačku položíme druhý plát. Celé přikryjeme mikroténovou fólií a dáme na pár hodin (noc) do chladničky. Před podáváním posypeme práškovým cukrem a pokrájíme na úhledné řezy.
P.S. Začínáme uvařením žlutého krému (aby stačil vychladnout). Na první pohled se to zdá být pracné, ale je to velmi jednoduché a hlavně dobré.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou