Žloutky, cukr a olej vyšleháme do husté hmoty, vyšleháme bílky a opatrně promícháme s žloutkovou hmotou. Po troškách přisypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva (a kakaem). Po docílení hladké konzistence hmotu nalijeme do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme při 180 °C (160 °C horký vzduch) 35–40 minut.
2. varianta: Těsto vylijeme na předem připravené pečicí papíry a upečeme pláty. Pečeme při 180 °C 6–9 minut podle výkonu trouby.
Čokoládový krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Odstavíme a zašleháme na kousíčky rozlámanou čokoládu, šleháme do zchladnutí. Poté přimícháme změklé máslo a společně vyšleháme do hladkého krému.
Varianta ořechový krém: Čokoládu v receptu nahradíme 150 g najemno nastrouhaných ořechů, které krátce povaříme v mléce ještě před přidáním pudinkového prášku.
Kompletace dortu: První plát si připravíme na tvrdou podložku. Potřeme 1/3 krému, položíme druhý plát, opět potřeme 1/3 krému a nakonec položíme třetí plát. Poslední třetinu krému potřeme boky a vrch dortu. Necháme dobře zatuhnout.
Zarovnáme nerovnosti.
Potahovací hmotu vyválíme na vále posypaném cukrem moučkou. Opatrně přendáme na dort a upravíme všechny záhyby a nerovnosti. Nakonec vyžehlíme.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem