Vymažte si mísu olejem a skládejte na sebe rovnoměrně všechny ingredience. Každou vrstvu osolte a poprašte grilovacím kořením. Pokud máte směs grilovacího koření již smíchanou se solí, tak sůl vynechte. Když je zapékací miska plná, tak vše můžete pokapat trochou oleje, ale když máte dost šlehačky, tak to ani není třeba. Nalijte šlehačku a dejte na 60 minut do trouby při teplotě 200 °C.
Po hodině zasypte strouhaným sýrem a dejte na 30 minut zapéct.
Krkovičku nijak nenaklepávejte. Po 90 minutách je chuť a křehkost masa excelentní. Pokud tomu tak není, pečte ještě 30 minut.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky