g
nakládaná loupaná rajčata
cca 400 g nebo ředěný rajský protlak
Postup přípravy receptu
Rozporcované kuře nebo stehna mírně osolíme a opečeme na oleji. K růžovému masu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Okořeníme pepřem, přidáme loupaná rajčata nebo ředěnou rajskou šťávu z protlaku a zalijeme červeným vínem. Dusíme doměkka, v tlakovém hrnci stačí 15 minut. Je-li omáčka řídká, můžeme mírně zahustit lžičkou kukuřičného nebo bramborového škrobu rozmíchaným v malém množství vody. Podáváme s rýží.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem