Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut).
Do pekáčku vložíme kuřecí čtvrtky, osolíme, poklademe kousky zbylého másla, posypeme tymiánem, pokryjeme houbovou směsí, na kterou ještě rozdrobíme bujón a zalijeme vínem.
Pečeme pod pokličkou cca půl hodiny, další půl hodinu pečeme odkryté, aby se udělala křupavá kůrka na kuřeti. Pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Uvedený čas je pro přípravu ze zmražených špalíčků či čtvrtek, při použítí čerstvých je samozřejmě kratší.
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso…
více o Kuře na víně se zeleninou
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort