Nachystáme si ruličky – na plátek šunky dáme plátek sýra, na sýr plátek anglické slaniny a stočíme. Těmito ruličkami vyplníme kuře a můžeme je dát i pod kůži kuřete, kterou pak zašijeme. Kuře posolíme a dáme péci do mírně vyhřáté trouby, bez tuku, bez vody.
Po 45 minutách pečení potřeme rozpuštěným máslem s grilovacím kořením, aby vznikla křupavá kůžička. Doba pečení je podle velikosti kuřete asi 1,5 hodiny.
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany