Den předem nakrájíme kuřecí maso na kousky, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a přidáme trochu oleje. Směs promícháme a dáme uležet do ledničky.
Druhý den nastrouháme sýr nahrubo, přidáme kukuřičné lupínky (namačkané jen trochu – nesmí být prášek), grilovací koření, opět trošku oleje, promícháme a necháme asi 1/2 hodinky uležet. Pak dáme půlku sýrové směsi na dno pekáče, na to dáme masovou směs z předešlého dne, opět sýrová směs. Zapečeme v troubě asi 20–30 minut, aby nebyl sýr moc vysušený.
Zapékací mísu si vymažeme máslem (sádlem) a vyložíme plátky slaniny – i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused