Maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Z vejce, mléka, mouky, nastrouhaného sýra a česneku vyšleháme těstíčko (mouku můžeme přisypat, kdyby se nám zdálo příliš řídké), které osolíme. Do těstíčka vložíme kousky masa, pečlivě je obalíme a necháme odstát, aby maso natáhlo sůl a zejména česnek.
Kousky masa smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny