Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze všech stran orestujte. Když květák začne hnědnout, vyndejte ho z pánve a nechte trochu vystydnout. Nevadí, když květák zůstane uvnitř trochu křupavý, dá to salátu nový rozměr.
V menší misce smíchejte zbylý olivový olej, citronovu šťávu a med. Dobře promíchejte a vytvořte hladkou zálivku. Podle chuti osolte.
Do velké mísy dejte okapanou cizrnu, cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, brusinky a vlažný restovaný květák. Přidejte kmín, nasekané bylinky, zalejte zálivkou a dobře promíchejte.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka