Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj položíme jako prst silný váleček másla, protažený v bylinkovém koření a jemně nasekaný žampión. Řízky zavineme, spíchneme párátkem a uložíme do chladničky, aby máslo ztuhlo.
Před smažením maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme ve větším množstvím oleje dozlatova. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo hranolky a hlávkový salát.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora