Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit doměkka. Pokud chcete víc omáčky, přidejte ještě podle potřeby horkou vodu. Pak rozdrobte nebo nastrouhejte do omáčky nivu (možno i jiný sýr, ale niva je v omáčce výraznější). Sýr se v omáčce po zamíchání krásně rozpustí.
Pak přidejte smetanu na šlehání, popř. zakysanou smetanu, a můžete v ní podle potřeby rozmíchat trochu hladké mouky a omáčku tak zahustit.
Je možné také přidat některé bylinky – bazalku, oregano nebo různé směsi, ale už to má zase trochu jinou chuť. Podáváme s hranolky nebo s těstovinami.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky