1 250 ml jablečné šťávy, pár kapek vanilkového extraktu a 125 ml kuskusu smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte tak dlouho, aby se všechna tekutina vstřebala. Můžete dosladit medem či javorovým sirupem.
2 Stáhněte z ohně a opatrně vmíchejte 125 ml borůvek. Pak jezte zatepla jako snídani anebo rozetřete do zapékací misky o rozměrech cca 15 × 20 cm, vypláchnuté studenou vodou a neosušené.
3 Nechte 2 hodiny chladit a podávejte jako dezert se zmrzlinou.
Troubu předehřejte na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno rozevírací dortové formy o průměru 23 cm vyložte…
více o Tvarohový koláč s borůvkami
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky