Květáková polévka

3.73

hodnoceno: 26
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo
    • sůl špetka
    • muškátový květ
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks květák
    • 250
      ml smetana
    • 800
      ml vepřový vývar

Postup přípravy receptu

  • Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Ve vroucí vodě květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a asi dvě třetiny prolisujeme. V polévkovém hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a upražíme světlehnědou jíšku. Zalijeme ji vývarem, osolíme, rozšleháme a asi 10 minut vaříme.
  • Přidáme prolisovaný květák, koření a zalijeme mlékem. Nakonec polévku zalijeme žloutkem rozšlehaným ve smetaně. Již nevaříme. Poléku rozdělíme na talíře se zbývajícími růžičkami květáku.
  • Doba přípravy: 30 min.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: