Květáková polévka s mrkví

3.25

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1,5
      l voda
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička petrželka nadrobno krájená
    • 1
      ks květák

Postup přípravy receptu

  • Očištěný květák rozebereme na růžičky, opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo a přisypeme nadrobno krájenou cibulku. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku, kterou přisypeme k uvařenému květáku. Vezmeme šťouchadlo na brambory a květák i s jíškou několikrát zašťoucháme. Pak přidáme jemně nastrouhanou mrkev a povaříme asi 10 minut. Nakonec přilijeme rozklepnuté vejce, promícháme a ozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: