Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme na hladký knedlík. Knedlíky dáme na pomoučený vál, přikryjeme a necháme 1/4 hodiny kynout. Naplníme povidly.
Vaříme je nejprve přikryté poklicí 5 minut, obrátíme a odkryté dovaříme podle velikosti 3–5 minut. Uvařené knedlíky ihned po uvaření vyndáme z vody a třikrát propíchneme vidličkou.
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme vzejít…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka