lžíce
sádlo
nejlepší je z drůbeže, může být i vepřové
0,3
l
mléko
2
ks
žloutek
500
g
polohrubá mouka
1
kostka
droždí
100
g
cukr
Postup přípravy receptu
Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, pořádně promísíme a necháme na teplém místě kynout. V průběhu kynutí můžeme ještě dvakrát promíchat.
Z tohoto těsta lze dělat všechny druhy koláčů a koláčků, záviny i plněné buchty.
Pokud potřebuji řidší těsto na litý koláč s ovocem a drobenkou, přidám ještě 1/4 l mléka.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami