Očistíme si ledový salát, mrkev, rajčátka a ředkvičky. Dáme si vařit dvě vejce. Salát nakrájíme na nudličky, mrkev a ředvičky na kolečka nebo půlkolečka a rajčátka na půlky. Vše si zamícháme ve větší míse a můžeme zalít lžicí olivového oleje (není nutné). Vejce si necháme vychladnout. Do misky dáme bílý jogurt, do něj nastrouháme nebo nadrobíme najemno nivu a zamícháme. Salát nandáme na talíř, přidáme na čtvrtky nakrájená vejce, zalijeme ochuceným jogurtem a opepříme. Můžeme osolit, ale sýr je dost slaný. Salát podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům či jako lehkou večeři s rozpečenou bagetkou.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy