Mahi-mahi v zázvorové glazuře

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      lžička olivový olej
    • 1
      stroužek česnek rozdrcený
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička zázvor strouhaný
    • pepř celý
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  • 1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje. Filety osolíme a opepříme a vložíme do nádoby s připravenou omáčkou. Přikryjeme a vložíme na 20 min do ledničky.
  • (Pozn. Osobně k marinování nejraději používám obyčejný igelitový pytlík, na kterém udělám uzel nebo ho svážu gumičkou. Krásně se v něm maso obalí a navíc nemám žádné špinavé nádobí.)
  • 2. Na pánvi rozpálíme olej. Rybu do ni vložíme a smažíme na středním stupni 4 až 6 minut na každé straně. Záleží na tom, jak jsou filety vysoké. Když je ryba hotová (krásně se vidličkou odděluje), vyjmeme ji z pánve a udržujeme v teple, než připravíme glazuru.
  • 3. Marinádu vlijeme na rozpálenou pánev, ze které jsme právě vyjmuli hotovou rybu. Mícháme, až glazura zhoustne a získá typickou konzistenci. Přelijeme přes hotovou rybu a ihned podáváme.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: