Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut.
Tvaroh a mascarpone prošleháme s cukrem podle chuti, přidáme rozmixované maliny a připravíme si podle návodu želatinový ztužovač za studena. Postupně přidáme, promícháme a naneseme na vychladlý upečený piškot, který můžeme jemně postříkat rumem. Dáme na chvíli do lednice zatuhnout a pak naneseme ušlehané šlehačky se ztužovačem. Poklademe ozdobně malinami a zalijeme dortovým želé, které si připravíme podle návodu. Já použila místo vody malinovou šťávu.
Šlehačky můžete použít v prášku, jsou už trochu sladké. Jinak osladit dle své chuti.
Želatinový ztužovač doporučuji použít i dva kusy, záleží na ovoci, kolik pustí šťávy. Dá se použít i mražené ovoce. V tom případě je lepší ho povařit s malinovým pudinkem do zhoustnutí a pak spojit s tvarohem a mascarpone.
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, promícháme a nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem