Žloutky s cukrem za postupného přidávání vody vyšleháme do pěny, přidáme mouku se sodou a sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme na plech, do druhé vmícháme kakao a vlijeme na světlé těsto. Upečeme.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Cukr vymícháme s máslem, vmícháme pudink a připravíme hladký krém. Navrstvíme na vychladlý koláč. Povrch cik-cak ozdobíme rozpuštěnou čokoládou. Můžeme ho polít i čokoládovou polevou.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová