Začneme korpusem. Do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5 gramů) a do žloutků ještě vanilkový cukr. Nejprve si vyšleháme žloutky do husté a napěněné konzistence a pak zvlášť bílky na tuhý sníh.
Do mouky si přidáme kypřicí prášek a přesejeme, aby se nám mouka hezky provzdušnila. Pak si vezmeme mísu s našlehanými žloutky a pomalu střídavě vmícháváme mouku a sníh z bílků.
Když už máme těsto hotové, vlijeme ho do předem připravené formy, kterou jsme vymazali a vysypali moukou. Pečeme na 150 °C 30–45 minut.
Čokoládový krém: Do půllitru mléka si vmícháme 2 Zlaté klasy, 3 lžíce holandského kakaa, 4 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový cukr.
Za stálého míchání na mírném ohni připravíme hustý až skoro gumový puding (musí být opravdu hodně hustý). Pak necháme hmotu vychladit, já to dělám tak, že si napustím studenou vodu do umyvadla a hrnec s pudingem vložím do ní.
Když už máme puding mírně studený, dáme ho vyšlehat, aby byl hladký a neměl žádné hrudky. Pak do něj postupně přidáváme změklé máslo, které si předem vyndáme z lednice a nakrájíme si ho na plátky.
Krém by měl být krásně heboučký a pevný, nesmí být tekutý.
Pokud máme vše hotové, můžeme začít plnit.
Korpus si vyklopíme na tác, překrojíme ho na dvě půlky, tu spodní část si namažeme jahodovou marmeládou a nakrájené plátky banánu naskládáme na marmeládu, tím pádem nám budou banány krásně držet.
Krém si naneseme na banány a rovnoměrně rozetřeme, pak položíme druhou půlku korpusu a naneseme na ni druhou vrstvu krému.
Nakonec si můžeme dle vlastní fantazie dortík vyzdobit nebo si ho jenom posypat mandlemi a strouhanou čokoládou. Podávame se šlehačkou.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Nakrájím si čtyři plátky šunky namažu je křenovou pomazánkou nastříkám šlehačku a zabalím.Ozdobím a jako přílohu bílé…
více o Šunkova rolka se šlehačkou
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete