Z těsta děláme bochánky, asi 3–5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut.
Dají se jíst i samotné, ale jsou moc dobré polité jednoduchým sirupem. Svaříme med, cukr a vodu (podle chuti, klidně může být i řidší) a tímto sirupem polijeme upečené koláčky. Je možné polít i lehce vychladlé koláčky, příjemně zvláční.
Nakonec můžeme posypat mletou skořicí, popřípadě sekanými oříšky.
Jde o řecký recept, je to velice jednoduché a rychlé, ač se nezdá!
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem