Mléčně kvašená zelenina

4.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • celer 1 díl
    • sůl
    • mrkev 1 díl
    • voda
    • kmín
    • červená řepa 1 díl
    • hlávkové zelí 5 dílů

Postup přípravy receptu

  • Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme. Prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí.
  • Vymačkáme šťávu a zeleninu naskládáme do čistých sklenic. Vše zalijeme vodou tak, aby ve sklenicích nezůstal vzduch. Pod uzávěrem by mělo zůstat asi 2 cm volného prostoru, aby zelenina mohla kvasit.
  • Naloženou zeleninu necháme kvasit v teplé místnosti 2 až 3 dny, pak sklenice přendáme do chladu (do sklepa). Kvašení probíhá asi 6 týdnů.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: