Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Do žloutkové hmoty za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem