Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti. Pak nálevem zalijeme koleno tak, aby bylo ponořené. Asi 48 hodin je necháme v chladu odležet. Během odležení je několikrát otočíme.
Nakládaná kolena vařime na velmi mírném ohni v nálevu asi 90 minut. Poté kolena vyjmeme, přendáme do pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kolena pečeme cca na 200 stupňů po dobu zhruba 1 hodiny, až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem