Z mléka, cukru a kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mouky dáme sůl, žloutky, skleničku oleje a kvásek. Vše zpracujeme v těsto.
Děláme kuličky asi jako noky do polévky a dáváme je na vymazaný plech. Malou skleničkou děláme důlky, které plníme různými náplněmi (tvaroh, jablka, mák, džem nebo povidla.) Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem. Kdo chce, může na ně udělat drobenku.
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík