Uvaříme si silnou kávu bez logru, cca 1 dl, kterou smícháme s 1 dl vaječného likéru a do této směsi namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno dortové formy (o průměru 22cm). Na piškoty naneseme slabou vrstvu krému a na něj opět namočené piškoty, na které dáme silnější vrstvu krému. Poklademe ovocem, které do krému trochu zamáčkneme. Ovoce rozložíme ještě navrch krému, uhladíme a dáme třetí vrstvu namočených piškotů. Na piškoty naneseme zbytek krému, který uhladíme a přes jemné sítko vršek dortu posypeme kakaem, dáme vychladit a proležet.
Před podáváním můžeme ještě dozdobit ovocem nebo přelít likérem.
Utřeme tvaroh se 4 lžícemi cukru krystal, přidáme vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády.…
více o Vynikají nepečený ovocný dort
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko,…
více o Domácí rohlíky od Hodinářů
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Testoviny uvarit a pridat na panev s olejem a cesnekem. Potom pridat nakrajena susena rajcata a hobliny italskeho syra.…
více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny