Nokerle s vajíčkem

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na ochucení
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 5
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 200
      g uzená slanina
  • Nokerle
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s velkými otvory hážeme nokerle (jako halušky).
  • Povaříme asi 8 minut a scedíme. Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, přidáme olej, nakrájenou cibuli a opražíme do růžova. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme a uděláme hustější smaženici.
  • Do ní vsypeme nokerle, promícháme a podáváme posypané pažitkou. Pokud ji nemáme, nic se nestane.
  • Podávame s kyselou okurkou.
Zařazení: Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: