Norská rybí polévka

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • celer
    • sůl
    • pórek
    • 1
      mrkev
    • hladká mouka
    • petržel
    • 3
      ks rybí file kostka
    • mléko
    • 1
      kostka zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  • Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme bujón, nakrájenou mrkev a celer (můžeme předem lehce osmahnout na másle). Necháme povařit, až je zelenina měkká.
  • Poté vlijeme mléko nebo smetanu, přidáme na kousky rozkrájené filé, na kolečka nakrájený pórek a necháme přejít varem. Nakonec přidáme sekanou petrželku.
  • Je možné udělat i ze zbytku pečeného filé. Kdo chce, může nakonec přihodit hrst krevet.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: