Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut za stálého míchání. Pak přidáme studené mléko z lednice a metlou na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. Přidáme smetanu a necháme lehce provařit asi 20 minut. Omáčku je nutné stále míchat.
Po 20 minutách omáčku stáhneme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Nakonec přidáme 40 g parmazánu a smetanu na zjemnění.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka