Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem.
Pomeranč a citron opláchneme pod horkou vodou. Z každého ovoce odkrojíme tenoučkou vrstvičku kůry dlouhou asi 5 cm a nakrájíme na jemné nudličky. Pak z ovoce vylisujeme šťávu.
V hmoždíři rozdrtíme hořčičná semínka a zrnka pepře. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rozpustíme máslo a nakrájenou cibuli v něm na středním ohni 4–5 minut smažíme, až zesklovatí.
K cibuli přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu a přimícháme pocukrovaný rybíz. Směs ochutíme rozdrcenými hořčičnými semínky s pepřem a ostatním kořením. Necháme asi 5 minut bublat na prudkém ohni. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Necháme zchladnout.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka