Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem.
Pomeranč a citron opláchneme pod horkou vodou. Z každého ovoce odkrojíme tenoučkou vrstvičku kůry dlouhou asi 5 cm a nakrájíme na jemné nudličky. Pak z ovoce vylisujeme šťávu.
V hmoždíři rozdrtíme hořčičná semínka a zrnka pepře. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rozpustíme máslo a nakrájenou cibuli v něm na středním ohni 4–5 minut smažíme, až zesklovatí.
K cibuli přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu a přimícháme pocukrovaný rybíz. Směs ochutíme rozdrcenými hořčičnými semínky s pepřem a ostatním kořením. Necháme asi 5 minut bublat na prudkém ohni. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Necháme zchladnout.
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)