Vejce si rozklepneme do hrníčku. Přidáme sůl dle chuti a zašvrdláme vidličkou. Cibuli si oloupeme a nasekáme či nakrájíme nadrobno.
Cibuli dáme do pánve společně s olivovým olejem a orestujeme dozlatova. Přidáme vejce a mícháme cca 30 sekund. Pánev dáme pryč ze sporáku a necháme dojít.
Žampiony zbavíme stopek a omyjeme. Do další pánve dáme olivový olej a přidáme omyté žampiony a restujeme.
Jakmile se nám budou zdát žampiony dostatečně orestované, osolíme dle chuti.
Dáme je na talíř. Lžičkou přidáme vejce na kloboučky. Ihned servírujeme.
Opláchnutý a drobně nakrájený pórek zalijeme vodou, mírně opepříme, osolíme a uvaříme ve vodě doměkka.
Z másla a mouky…
více o Pórková polévka s vejcem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké