Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nezrůžoví. Kolečka je lépe nechat pár dní rozležet.
Z másla, cukru, kakaa a rumu vymícháme nebo ručním šlehačem vyšleháme nádivku. Tou pak slepíme vždy 2 kolečka k sobě.
Část másla v krému můžeme nahradit hustým kakaovým nebo čokoládovým pudingem.
Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr a uděláme jíšku. Přidáme mléko, kakao, povaříme, odstavíme ze sporáku a mícháme do vychladnutí. Poléváme kolečka a ozdobíme ořechem nebo mandlí.
Těsto: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme…
více o Máslovo-ořechová kolečka
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině