Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem. Hotové palačinky skládáme na sebe a uchováváme v teple. Jahody si pokrájíme na půlky nebo je necháme v celku. Dáme do kastrolku s troškou vody, cukrem a necháme je ohřát k bodu varu. Ve 2 dl vody si rozmícháme velkou lžíci pudinku a za stálého míchání vlijeme k jahodám. Necháme provařit.
Palačinky naskládáme na talíř a přelijeme jahodovou omáčkou. Dozdobíme šlehačkou, jogurtem nebo zakysanou smetanou. Přeliv můžeme zjemnit troškou smetany, kterou do omáčky vmícháme před poléváním palačinek.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem