Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem, protože metličkou je to zdlouhavější), přidáme špetku soli. Mícháme, až vytvoříme hladké těsto.
Těsto necháme asi 15–30 minut odstát.
Připravíme si pánev – já doporučuji speciální palačinkovou, protože má kratší okraje a nemá přilnavý povrch. Pánvičku rozpálíme a nalijeme na ni lžičku oleje nebo necháme rozpustit kousíček másla.
Pak nalijeme na pánev těsto. Snažíme se, aby palačinka byla tenká. Časem si uděláte odhad, kolik těsta na pánev nalijete. Nyní palačinku smažíme na mírnějším ohni. Až budou její okraje zlatavé, palačinku můžeme otočit. Pokud se vám někde přichytla, můžete jí trochu pomoct špachtlí, ale opatrně, abyste nepoškrábali pánev. Nejlepší otáčení je házení. Poté palačinku smažíme i z druhé strany. A tak pokračujeme až do chvíle, kdy nám nezbyde těsto.
Palačinku servírujeme s nutellou a nadrobenými piškoty. Můžete použít nastrouhané jiné sušenky podle vaší chuti, ovoce (třeba banán) a klidně i šlehačku.
Nakonec palačinku zarolujeme nebo zamotáme tak, aby se nám to líbilo. Nejlepší je palačinky servírovat a jíst, když jsou ještě teplé.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance