Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme kopr a osolíme dle chuti.
Hotové palačinky potíráme tvarohovo-koprovou pomazánkou. Na potřenou palačinku klademe plátky lososa a vše vrstvíme na sebe v pořadí – palačinka, pomazánka, losos a zase palačinka a tak pořád dál. Nakonec vzniklý dort krájíme do tvaru nám libého. Podáváme za studena.
Rusové velmi často podávají palačinky (tedy bliny) ve slané úpravě. Losos a kaviár hrají první housle, terpve až pak následuje marmeláda, tvaroh, kondenzované mléko. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale chutná to výborně.
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort