1. Ingredience na těsto smícháme dohromady, můžeme použít mixér. Vznikne nám tekutější těsto.
2. Rozžhavíme plotnu, přidáme trochu oleje - rozetřeme po pánvi, stačí malá vrstva. Ideální je mít pánev na palačinky (viz. fotogalerie; ideálně teflonový povrch). Olej na pánev dáváme jen jednou, dále již není třeba.
3. Po rozžhavení pánve lijeme těsto (obvykle 1 naběračka na 1 palačinku bohatě stačí). Snažíme se těsto rozlít po celé pánvi do kruhovitého tvaru. Poté smažíme cca 3-5 min z každé strany, záleží dle plotýnky.
4. Tvaroh rozmícháme v misce s vanilkovým cukrem a přidáme trochu mléka na zřídnutí tvarohu.
5. Na hotové palačinky naneseme tvaroh, marmeládu, zabalíme, můžeme dozdobit šlehačkou, případně posypat kakaem (dle chuti strávníka).
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu