Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme brambory a postupně přidáváme mouku, až vznikne tuhé těsto. Necháme asi 2 hodiny kynout, občas promícháme. Těsto zřídne, ale mouku přidáváme jen tolik, aby se s ním dalo pracovat. Pak buď vykrajujeme lžící a roztáhneme pomoučenými prsty nebo vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Plníme nádivkou a uzavřeme jako buchty. Klademe do pekáče dál od sebe, necháme 1/2 hodiny kynout, hodně omastíme sádlem a pečeme do tmavě červené barvy. Upečené vyklopíme z pekáče a oddělíme od sebe.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí