g
strouhanka
čerstvá, z housky nebo toustového chleba
0,5
balíček
prášek do pečiva
ovoce
dle chuti (čerstvé nebo kompotované)
skořice - mletá
nebo vanilkové aroma
80
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150–170 °C) – vyzkoušíme špejlí. Vychladlé pocukrujeme. Před pečením můžeme posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Kulatou skleněnou či porcelánovou misku cca 0,75 l vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
V druhé misce smícháme všechny…
více o Rychlá buchta z mikrovlnky