Z přísad vypracujeme hladké těsto. Bochánek zakryjeme na 30 minut teplým hrncem. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme ho na sílu 5 mm a dáme na pomoučenou utěrku.
Těsto ručně vytahujeme tak, že vložíme hřbety rukou pod něj a ze středu těsto směrem ven opatrně a stejnoměrně vytahujeme, až je skoro průsvitné.
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Těsto potřeme máslem a posypeme strouhankou, na kterou rozprostřeme jablka, cukr, skořici, ořechy a rozinky.
Těsto pomocí utěrky zatočíme, přeneseme na plech a okraje zahneme. Štrúdl potřeme máslem a pečeme při 180 °C 50 minut. Během pečení ho potíráme máslem.
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra